Úterý

Výroba šamanského bubnu – workshop

Kdy: úterý 10:00 – 16:00 a středa 10:00 – 16:00 – je třeba se zúčastnit obou dní workshopu
Kdo: Filip Pathik Vystavěl (www.pathikshoes.cz)
Kde: Meditárna
Za kolik: 3000Kč
O co se jedná:

Co se dozvíte, zkusíte si, prožijete si a odnesete si ….
• Dozvíte se, k čemu bubny sloužily a stále slouží a vyrobíte si ten SVŮJ
• Prožijete si „Cestu hledání“ svého spirituálního učitele/průvodce/ochránce
• Prožijete krásný čas v krásném prostředí Sklenářky
• Odnesete si TEN vámi vyrobený buben, který bude na věky váš a ponese vaši energii do něj vloženou

Buben bude:
• z jelení, kůzlečí, kraví….případně jiné kůže.
• z obruče ze dřeva jasanu nebo vrby o průměru od 30 do 45 cm si každý rozhodne sám zde na místě.

Máte možnost si:
1. vyrobit Buben i s držadlem z jeleního nebo dančího paroží
2. vyrobit si paličku s držadlem ze srnčích parůžků
3. pořídit si tašku/obal na buben

Záloha: Na workshop i ubytování je třeba zaplatit zálohu v minimální výši 1.500,- Kč. Záloha je nevratná (materiál a ostatní nutné náklady se prostě zaplatit musí)

 

Kontaktní improvizace – workshop

Kdy: úterý 16:00 – 19:00 a pak volné pokračování od 20:00 s živými bubny v doprovodu Viktora Vlka
Kdo: Irena Janíková (https://www.irenajanikova.cz)
Kde: Meditárna
Za kolik: 250Kč

O co se jedná: Kontaktní improvizace – Pohyb. Hra. Dotek.

Kontaktní improvizace je způsob tance i přístup k životu. Skrze pohyb, tanec, dotek si můžeme hrát a pozorovat, jak jednáme běžně v komunikaci. V tanci i v životě dáváme i přijímáme oporu, vedeme a necháváme se vést, někdy neseme druhého pád či váhu a někdy zas on naši. Stejně jako v tanci kvalita doteku rozhoduje, jak partner bude reagovat, rozhoduje způsob komunikace o našich vztazích.

Na workshopu si užijeme pohyb, dotek, tanec i možnost reflexe naší komunikace v běžném životě.

 

 

Workshop – fermentace

 

Kdy: úterý 15:00 – 18:00
Kdo: Hynek Opolecký (kombuchaman.com)
Kde: Kuchyň
Za kolik: 250Kč

O co se jedná: „Před čtyřmi lety mě uchvátila síla a chuť fermentovaných jídel, jsou mým každodenním společníkem doma i na cestách a každý týden kvasím pro celou komunitu. Těším se, že vám na workshopu představím esenci, různorodost, a jednoduchost raw fermentace. Prakticky uděláme kysané zelí, nakládačky, kimchi, kečup, raw marmeládu a kompot, ze semínek pak palačinky, kvásek, slunečnicovou pomazánku, ořechové sýry, lněné klobásky, hořčici a tempeh z různých luštěnin. Proč a jak vyrábět fermentované nápoje kombucha, tibi, kefír a rejuvelek si vyzkoušíte na workshopu o kombuše.“

 

 

Výroba tekutého mýdla – workshop

Kdy: úterý 10:00 – 13:00
Kdo: Jitka Šmejkalová (http://smejkalovajit.wixsite.com/siva)
Kde: jídelna
Za kolik: 700Kč

O co se jedná: Projdeme spolu výrobou mýdla teoreticky i prakticky. Budeme používat mýdlovou kalkulačku, díky které si můžete vytvořit vlastní recept. Provedeme zkoušku bezpečnosti. Odnesete si domů ovoněné mýdlo.

 

Výroba mýdla – workshop

Kdy: úterý 15:00 – 19:00
Kdo: Jitka Šmejkalová (http://smejkalovajit.wixsite.com/siva)
Kde: jídelna
Za kolik: 700Kč

O co se jedná: Projdeme spolu výrobou mýdla teoreticky i prakticky. Budeme používat mýdlovou kalkulačku, díky které si můžete vytvořit vlastní recept. Provedeme zkoušku bezpečnosti. Odnesete si domů půl kila ovoněného mýdla. Možnost si přikoupit dřevěnou formu na mýdlo.